sâmbătă, 3 noiembrie 2012

                  Romanii, un popor de sfatuitori si buni la toate


         E simplu! La ce ne pricepem cel mai bine? …La fotbal si la politica pentru ca desi sunt putini cei care le practica….sunt multi cei care se pricep. Ce conteaza ca nu ai dat niciodata cu piciorul in minge, atunci cand te uit la tv cu o punga de seminte sarate in fata si cu 2 beri d-alea la cutie esti cel mai tare ... Cum de nu au vazut ca a fost fault sau ca trebuia sa dea 11 metrii daca TU care , vorba aia, te uiti la meci de cand te stii asa ai vazut!?! Si vrei sa suni , sa intri in direct si sa le spui tu adevarul; sa ii sfatuiesti sa mai invete fotbal inainte de a distruge un scor.
       Si trecand la politica “spectrul sfatuitorilor” creste considerabil, ca sunt mult mai multi cei care fac politica decat care fac sport. Aici e si mai simplu si vorba aia nu tre’ sa ai cine stie ce pregatire sau experienta de viata sa poti sa iti dai cu parere despre cum sa iesi din criza. Si locurile de dezbatere sunt cu mult mai diverse: in scara blocului (mai ales cand vin pensile si ies locatarii sa platesca intretinerea), in parcuri, la coltul blocului, in tramvai (ohooo aici se leaga multe prietenii pe tema asta), la medic (ca la cat asteptam…si asta tot de la politica proasta se trage…) aaa si eram sa uit la piata, acolo chiar e club …de la pietarii revoltati la clienti indiganti de preturi , tot tacamul…
       E, si asta nu e tot…Cum esti putin nehotarat imediat se gaseste cineva sa te ajute sa iei ”cea mai buna decizie” (inca nu se stie daca e cea mai buna decizie pentru ei sau pentru tine..dar cu siguranta e CEA MAI BUNA)
       Si cand zic asta, stiti bine la ce ma refer: nu conteaza ca vorbesti cu un contabil si te plangi ca te doare-n…gat el poate chiar sa iti recomanda ce sa iei ..ca stie sigur ca acelasi medicament lua si bunica lui inainte sa se duca pe lumea cealalta cand o durea spatele. Ca astia suntem….adoram sa dam sfaturi, nu conteaza despre ce, daca ne pricepem sau nu, de cate ori avem ocazia, o facem. Traim in lumea OAMENILOR CARE DAU SFATURI.
      Si daca printre cunoscuti nu prea aveti sanse, am vazut ca nu exista nici o sfiala in a va etala bunele intentii intervenind in discutii la care evident…trageti cu urechea (dar asta este o alta problema, pe care o sa avem timp sa o dezbatem in unul din capitolele urmatoare) si printre necunoscuti in mijloacele de transport in comun, la serviciu, la scoala…depinde de context.
     Oricum, ideea principala ar fi ca orice s-ar intampla de sfaturi nu scapati...fie ca aveti nevoie sau nu, ca le vreti sau nu, cand e vorba de dat sfaturi, romanii sunt cei mai buni. Asa ca atunci cand te vei trezi dand un sfat, ATENTIE, nesolicitat gandeste-te la ce ai citit si vezi ce ai de facut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteți un comentariu!