sâmbătă, 3 noiembrie 2012

           Mai exista patriotism?

                   Si cati dintre noi stim realul sens al acestui cuvant?


         Sa va spun de ce ma indoiesc ca ar mai exista patriotism? Pentru ca vad zi de zi pe strada doar oameni care se gandesc doar la ei, care distrug paduri intregi ale iubitei lor tari (ca niste adevarati patrioti!), care cersesc la coltul fiecarui oras european, care fura ca in codru si baga cutitul in tine fara a clipi macar...si ar fi multe exemple care ar demonstra ca patriotism nu mai exista...sa nu credeti ca dau aceste exemple doar pt a arunca cu noroi in romani...o spun doar cu parere de rau de tot ce se intampla in jurul nostru, si tind sa cred ca nu suntem o natie in care straluceste prostia...
         Poate  aceasta intrebare ar fi mai potrivit sa fie pusa celor care au varsat macar o picatura de sange pentru aceasta tarisoara. Este foarte comod sa vorbesti despre patriotism din spatele unui router, langa caldura unui calorifer, sau langa savoarea unui vin bun si in acelasi timp sa te simti si filosof.
        Ce ati zice daca am intreba despre patriotism, nu o pipita care a vizitat Europa in cautare de senzatii si de cadouri ci un soldat care a promovat interesele Romaniei in diferite zone cumplite cum sunt cele din Afganistan sau Irak si nu numai? Ati fi surprinsi sa aflati ca inca mai sunt oameni care se emotioneaza la auzul imnului national cantat pe meleaguri unde doar ne putem gandi ca exista.

       Oare acest act simplu pentru care anumiti oameni au murit incercand sa-l obtina, nu este o dovada de patriotism?  
       Pentru mine patriotismul insemna sa nu uiti sangele care s-a varsat pentru libertatea ta, sa nu uiti si sau nu sa iei in ras traditiile stramosilor tai, sa nu-ti vorbesti tara de rau doar pentru ca tu nu ai o vila super, o masina ultimul tip si toale de firma (stramosii nostrii au trait fericiti cu mult mai putin), sa faci ceva oricat de neinsemnat crezi ca e pentru tara ta pentru ca in momentul in care o sa realizam ca trebuie sa tragem impreuna ca sa ajungem undeva si nu sa ne tragem unii pe altii in jos, de abia atunci o sa ajungem si noi la nivelul tarilor pe care le invidiem si le ridicam atat in slavi. Patriotismul inseamna sa fii mandru de graiul romanesc, sa te mandresti cu steagul tarii tale (americanii au pana si pe chiloti steagul lor) si sa cunosti macar primul vers din imnul tarii tale.

      Desteapta-te romane .....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteți un comentariu!