vineri, 3 noiembrie 2017

”Cei bogați nu muncesc pentru bani” - Robert Kiyosaki


Cu toții ne-am pus intrebarea asta vreodată ” De ce unii se îmbogățesc și noi nu?”. Simplu. Unii au educație financiară, alții nu. Motivul pentru care mulți oameni sunt bogați, nu este dorința ci frica. Ei au impresia ca banii le va îndeparta frica de săracie. Mulți dintre ei agonisesc o viață întreagă și la finalul vieții realizează că acea frică nu a dispărut ci s-a accentuat. Pentru că se tem că or să piardă acei bani. Deoarece nu vor să piardă confortul financiar și luxul cu care s-au obișnuit, le este teamă de ce or să zică cei din jur și exemplele pot continua. Din acest motiv mulți ajung să se îmbolnăvească, câteodată, de boli atât de grave, încât unii își pierd orice urmă de speranță și ajung într-un punct în care recurg la alte metode, deoarece problema lor nu se poate rezolva cu bani, așa cum au fost obișnuiți.

Tot frica este și motivul sărăciei, deoarece ne este teamă să riscăm, să ne dăm o șansă. Și atunci când riscăm și nu reușim  începem să căutăm vinovați, statul, economia țării sau cei bogați. Niciodată nu facem o analiză a noastră sau a situației în care ne aflăm și de ce ne aflăm tot în punctul A și nu în B.

Majoritatea oamenilor folosesc teama și lăcomia împotriva lor. Ei își traiesc viața într-un haos total, deoarece sunt tot timpul la ”alergat”. Toată viața aleargă după bani, după un loc de muncă stabil, după un salariu mare și dacă s-ar putea, și mărirea lui la fiecare 3 luni, tocmai din aceste două motive: teama și lăcomia.

Întodeauna vom avea aceste sentimente. Cheia este să nu le lăsăm să pună stăpânire pe noi, ci să folosim aceste sentimente în avantajul nostru.

În încheiere, vă las cu un exemplu foarte potrivit pentru acest articol, din  cartea lui Robert Kiyosaki:

”Imaginea unui măgăruș care trage o căruță atâta vreme cât stăpânul său îi trece pe la nas un morcov. Stăpânul măgărușului ajunge unde vrea, în schimb animalul aleargă mereu după o iluzie. Mâine va fi încă un morcov pentru măgăruș.”

*banii sunt morcovul lor, iluzia ...


Imagini pentru magarus care trage o caruta si un morcov

Un comentariu:

  1. What's up to every body, it's my first pay a quick visit of this weblog; this weblog includes amazing and actually fine information designed for readers.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu!